GARÁZSKAPU
Garázskapu típusaink
Kiegészítõk, extrák
Beépítési méretek
Mûszaki adatok
Árajánlat kérés
KAPU AUTOMATIKA
IPARI KAPU
IPARI AUTOMATIKA
KAPU VASALAT
KAPU ALKATRÉSZEK
SZOLGÁLTATÁSAINK
A GYÁRTÓTÓL:

Ecotor garázskapu gyártás, hõszigetelt garázsajtó, szekcionált garázskapu, egyedi színû garázskapu, ipari kapu, automatika, kapunyitó, garázsnyitó, kaputechnika, távirányító, távadó, tolókapu, úszókapu görgõ, kapuvasalat, kapu zsanér, kapugörgõ, C profil, garázskapu alkatrészek, torziós rugó, felmérés, gyártás, telepítés, kapu szervíz, kapu karbantartás, Budapest, Pest megye, ingyenes árajánlat, garázskapu akció, garázsajtó akció, kapugörgõk,

 
Garázskapu Méretek - Helyigények - Beépítési Méretek

A garázsajtó épülete legnagyobb nyílászárója ( egy átlagos kapu súlya elérheti a 150 kg-ot is). Szerelése, automatizálása szaktudást igényel. A helytelenül összeszerelt garázsajtó akár le is szakadhat! Ezért a helyszíni telepítést mindenképpen szakemberrel végeztesse el! Így Ön nyugodt lehet, hogy a kiválasztott ajtó üzembiztosan és balesetmentesen fog üzemelni.

MEKKORA GARÁZSKAPUM LEGYEN?

SZÉLESSÉG:
Amennyiben egy gépkocsi beállására van lehetõség úgy a nyílás szélességét 250-275 cm szélességre érdemes tervezni (átlagos személygépkocsik szélessége tükörtõl tükörig ~ 190-200 cm) Duplabeállós garázs esetén 450-500 cm szélességben lehet gondolkodni, függõen a helyszín adta lehetõségektõl.

MAGASSÁG:
A magassági méret kiválasztásakor vegye figyelembe meglévõ vagy a jövõben megvásárolandó gépjármûve magasságát, illetve annak esetleges antennáját, az utólag felszerelhetõ tetõcsomagtartókat, síboxokat, tetõléceket. Érdemes a garázskapu nyílás magasságát a gyári méretekhez igazítani.
Gyári magasságaink (mm): 1850, 2020, 2130, 2240, 2350, 2460, 2520, 2630, 2740, 2850, 2960 mm
A nyílás magasságának meghatározásánál vegyük figyelembe, hogy a kapu elfordulásához alaphelyzetben a nyílás felett még a mennyezetig 220 mm szükséges!

EGY DARAB SZÉLES GARÁZSAJTÓ VAGY KÉT DARAB KISEBB GARÁZSKAPU?

Természetesen ez befolyásolhatja a ház kinézetét, megjelenését, anyagai szempontból azonban az egy darab széles garázskapuval jelentõs összegeket tud megtakarítani. A széles kapu fajlagos költsége is alacsonyabb a kisebbhez képest, nem beszélve a két keskeny kapu esetén szükséges két automatikáról , valamint dupla szerelési díjról.

MENNYI HELY SZÜKSÉGES A BEÉPÍTÉSHEZ?

Szekcionált garázskapuink a nyílás belsõ oldalára vannak felszerelve. Leegyszerûsítve a nyílás jobb és baloldalán 10-12 cm szükséges, a nyílás felett pedig 22 cm. A pontos adatok függnek a kapu vasalattípusától:

VASALAT TÍPUSA

OLDALSÓ HELYIGÉNY

FELSÕ HELYIGÉNY

RS200 normál, duplasínes vasalat

min 100 mm

min 220 mm

RS350 egyíves vasalat

min 100 mm

min 350 mm

RSCT duplasínes vasalat ( 3500x2250 mm méretig) min 100 mm min 120 mm
RS70 alacsonyító, duplasínes vasalat (FELÁRAS!)

min 100 mm

min 120 mm

 HOVA SZERELHETÕ A SZEKCIONÁLT GARÁZSAJTÓ?

Alaphelyzetben a nyílás mögé szerelendõ. Olyan helyszíneken, ahol a garázsnak kifutó oldalfalai és/vagy kifutó födémje van, a kapu beépítéséhez a nyílás beszûkítése szükséges, hogy létrehozzuk a szerelési felületeket.

ECOTOR SZEKCIONÁLT GARÁZSKAPU BEÉPÍTÉSI MÉRETEK - HELYIGÉNY